Navigatie

Polentataart met sinaasappel.

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen, dit recept komt uit een kookboek van Jamie Oliver, '5 Ingredients'. Jamie is het met ons eens dat lekker koken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. 
Dit dessert taartje smaakt werkelijk verukkelijk met een Muscat wijn van Domaine Grand Guilhem uit de Rivesaltes. Heerlijk bij vruchtentaartjes, desserts met fruit. Lees meer...

 

 

 

 

 


Oosterse voorjaarscrêpe met vegetarisch spek

Het voorjaar is op komst en dus is het tijd voor lekker vers eten met een bijpassende biodynamische wijn. Voor dit gerecht maken we heel eenvoudig eierpannenkoekjes. Het beslag is net iets anders omdat er bij een normaal pannenkoekenbeslag met deze hoeveelheid bloem, meestal maar 1 ei wordt toegevoegd. De pannenkoekjes zijn supersnel te bakken, goed vouwbaar en heel geschikt voor hartige gerechten. Lees meer...

 

 

 

Powerfood Boerenkool

Haal een paar stronken verse boerenkool van het land, van de markt of uit de winkel.  Gebruik de kool het liefst zo vers mogelijk als hem zoals nu rauw in een salade verwerkt.  

Rits de boerenkool van de stronk en was deze in ruim water en laat het goed uitlekken. Hak hem iets fijner op een snijplank of doe dit even snel in een keukenmachine. Bestrooi de kool daarna ligt met zout, kneed deze enkele minuten en laat even staan. Lees meer...

 

 

 

 

 

Miljonairspunten met biodynamische wijn.

De oudejaarstrekking heeft inmiddels plaatsgevonden. En net zoals de afgelopen 20 jaar hebben we niks gewonnen. Zelfs geen tientje. Blijkbaar heeft de wens om miljonair te worden toch de overhand. Want ondanks dat we niks winnen kopen we ieder jaar weer een lot. Voor al die mensen die net zoals wij het op eigen kracht moeten doen, een recept voor een troostvolle koek. Heel eenvoudig te maken. De combinatie van de karamel en de wijn laat je even miljonair voelen. Lees meer...


 

 

 

De heerlijkste oliebollen met biodynamische mousserende wijn

Zelf oliebollen bakken is bij ons een jarenlange traditie. Nu hebben we het geluk dat we een schuur hebben met een een apart keukenblokje. Daar staat de wok, bakken we een visje en frituren we friet. Vreselijke stank houden we dus buitenshuis. 

Het is hartstikke leuk om te doen. Ondanks dat we ieder jaar zeggen dat we er nooit meer aan beginnen. Oliebollen maak je heel eenvoudig zelf. Natuurlijk gebruik je dan geen kant en klare mix.  Lees meer...

 

 


 


Stroganoffsaus

Stel je voor: je nodigt vrienden of familie uit voor een dinertje tijdens de feestdagen. Al dagen van te voren ben je druk met het voorbereiden en inkopen van het menu. Enkele van je vrienden eten vegetarisch. Je krijgt natuurlijk spontaan stress en denkt: ‘hoe moet ik dit nu weer aanpakken?’. Een apart menu voor ze samenstellen? Ze zelf iets te eten mee laten brengen?
Een herkenbaar probleem? Schijnbaar ben je niet de enige. Regelmatig spreek ik vleesetende kennissen die toch lichtelijk rood aanlopen als ze vertellen dat ze vegetariërs te eten krijgen. Hierbij de oplossing…
Lees meer...

 


 

Pizza di papa

Zelf een pizza bakken kan heel leuk en lekker zijn! Vooral als je een houtgestookte oven in de tuin hebt staan. Hierin bak je binnen ongeveer één minuut een pizza. Met een resultaat zoals je dat in een gewone oven nooit kan bereiken. 
Wie helaas niet over zo'n houtoven beschikt kan in de keuken ook een hele lekkere pizza bakken. Je moet alleen niet vijf minuten van tevoren beginnen... 
Het onderstaande recept lijkt een hele klus maar dat valt reuze mee. De bodem is enorm krokant en smaakvol. In combinatie met onze heerlijke Zuid-Italiaanse Primitivo wordt het geniete

Wil je op zaterdag pizza eten dan maak je op woensdag alvast een deegstarter. Deze starter laat je minimaal 36 uur rusten in de koelkast.
Lees meer...

 

 

 


 

Rokerige goulash

Tijdens de zomer zijn er in overvloed verse producten verkrijgbaar, paprika’s bijvoorbeeld. Hiermee maakt u in dit jaargetijde een heerlijke goulash. Maar op andere momenten zijn er tegenwoordig voldoende verse paprika's te verkrijgen.

De basis van goulash bestaat altijd uit paprika. Voor de rest kunt u eindeloos variëren met andere ingrediënten, zolang er maar geen tomaat wordt toegevoegd. Hongaren bereiden het vaak met rundvlees maar u kunt ook kiezen voor lamsvlees of wild. Lees meer...

 

Quiche aux poireaux 

Op reis in Frankrijk bezoeken we dagelijks een Artisan Boulanger. Mijn mond valt open van verbazing over het aanbod van goede broden.  Maar ook van de hoge bedragen die Fransen uit willen geven aan patisserie. In een speciaal ingerichte vitrine worden ook quiches aangeboden.
De preitaart is bij ons favoriet. Het valt ons iedere op keer weer op dat de structuur vaak fijner is dan bij een Nederlandse quiche. Ook is de vulling vaak lichter van kleur. Dit komt omdat men daar alleen het wit van de prei gebruikt.  Lees meer...

 

 

 

 

 



Spaghetti met mosselen. 

Dit gerecht is een variant op Spaghetti Vongole, spaghetti met venusschelpen. 

Voor wie regelmatig bij een horecagroothandel komt is het betrekkelijk eenvoudig om aan venusschelpen te komen. 
Wie het dichter bij huis wil halen daarvoor zijn onze Hollandse mosselen een prima alternatief. Lees meer...

 

 



Gegrilde scampi’s

Soms is het leven niet zo moeilijk. Maak eens een vuurtje in de buitenhaard of barbecue! Lees meer..

 

 

 

 

 

 

Spaghetti Carbonara

Bak biologische spekjes zachtjes aan in een beetje olijfolie. Voeg een paar teentjes gehakte knoflook toe en bak zachtjes mee.  Kook ondertussen de spaghetti in water met wat zout. 

Schep de spekjes over in een kom. Lees meer...

 

 

 

 

 

 

© 2016 - 2019 Biodynamische wijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.