Spaghetti met mosselen. 

Dit gerecht is een variant op Spaghetti Vongole, spaghetti met venusschelpen. Voor wie regelmatig bij een horecagroothandel komt is het betrekkelijk eenvoudig om aan venusschelpen te komen. 
Wie het dichter bij huis wil halen daarvoor zijn onze Hollandse mosselen een prima alternatief. 

Kook allereerst de spaghetti in ruim water net niet gaar. 

Hak een uit en knoflook fijn. Enkele tomaten schoonmaken (zaadjes en pulp wel even verwijderen) en in blokjes snijden. (Kies eventueel voor gehakte tomaat in blik.)

In een koekenpan enkele ansjovissen met goede olijfolie zachtjes verwarmen en al roerende laten 'smelten'. Ui, knoflook en peper en zout toevoegen en 2 min. zacht garen. Tomaten toevoegen en 3 minuten meekoken. De tomatensaus op een laag vuur mengen met de spaghetti. De gekookte mosselen door het gerecht roeren en met peterselie bestrooien. 

Tip: bewaar zoals Italianen dat doen altijd wat van het kookvocht van de pasta. Zodra de saus of het gerecht net niet smeuïg genoeg is voeg je enkele lepels van het vocht toe. Een prima vervanger voor olie.

Drink bij dit gerecht een beaujolais blanc. Het zachte karakter van de Hollandse mosselen combineert prima met de milde smaken van onze witte beaujolais. Eventueel kan er ook een gehakte rode peper aan de saus worden toegevoegd. Kies er dan voor om een licht gekoelde Italiaanse rode wijn bij dit gerecht te drinken. 

© 2016 - 2024 Biodynamische wijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.