Op deze pagina kan je de blogs lezen van Biodynamische Wijn

 

What is biodynamic wine? The quality, the taste, the terroir 

De komende tijd verschijnt een bespreking  en korte samenvatting per hoofdstuk van het boek 'What is biodynamic wine? The quality, the taste, the terroir' van Nicolas Joly. The godfather van biodynamische wijn, schreef verschillende boeken over dit thema en produceert uitmuntende (en dure) wijn. Lees meer....

 

 Eet je (volkoren)brood met vreugde, drink met een vrolijk hart je biodynamische wijn!’

Helemaal geen alcohol drinken of in ieder geval niet meer dan één glas per dag. Dat is een van de nieuwe richtlijnen over gezonde voeding waar de Gezondheidsraad begin november mee naar buiten kwam. Met grote koppen werd juist dit onderdeel van het onderzoek van de gezondheidsraad vermeld in media. Lees meer...

 

 

 

 

Wat je van ver haalt...

In de oudheid werden hoofdzakelijk lokaal verbouwde producten genuttigd. Zo kwamen fruit, vlees en groente uit de directe omgeving van de woonplaats. In het Midden-Oosten bezaten veel families op eigen grond wijnstokken. Het bezit van druivenplanten was in deze regio van essentieel belang om te kunnen voorzien in de eerste levensbehoeften. Voedsel in de vorm van rozijnen, rozijnenkoeken, vruchtensap en wijn. Lees meer...

 

 


 

Wijn en de schijf van vijf

Enkele weken geleden presenteerde de Gezondheidsraad de nieuwe richtlijnen voor een gezond voedingspatroon.

Op de avond na de presentatie van de Gezondheidsraad organiseerde ik een wijnproeverij voor professionals die werkzaam zijn in de wijnbranche. Na het zevende proefglas kwam de nieuwe schijf van vijf terloops ter sprake. Verschrikt keken de aanwezige vinologen elkaar aan vanwege het volgens hen absurde advies van het voedingscentrum: ‘Drink geen alcohol, of in ieder geval niet meer dan één glas per dag’.

Natuurlijk wisten we al lang dat je wijn met mate moet nuttigen, maar om je nu helemaal te gaan onthouden van het levenswater? Lees meer...

 

 

 

 

 

Wijn, emotie en de kunst van het proeven.

Vorige maand was ik aanwezig op het Nederlands Wine & Food Festival. Namens een grote inkooporganisatie mocht ik enkele wijnen presenteren voor een wijncompetitie. Terwijl ik tijdens de wijnproeverijen even rondliep, viel het me op dat er verschillende stijlen van proeven zijn.  Lees meer...

 

© 2016 - 2024 Biodynamische wijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.