Navigatie

Oliebollen

Zelf oliebollen bakken is bij ons een jarenlange traditie. Nu hebben we het geluk dat we een schuur hebben met een een apart keukenblokje. Daar staat de wok, bakken we een visje en frituren we friet. Vreselijke stank houden we dus buitenshuis. 

Het is hartstikke leuk om te doen. Ondanks dat we ieder jaar zeggen dat we er nooit meer aan beginnen. Oliebollen maak je heel eenvoudig zelf. Natuurlijk gebruik je dan geen kant en klare mix. Helemaal lekker worden oliebollen met een beslag waaraan zuurdesem is toegevoegd. Dit laatste kost wat extra tijd en is optioneel toe te voegen. 

Alle ingrediënten zijn vanzelfsprekend van goede kwaliteit en van biologische oorsprong.

Ingrediënten:
750 gram bloem |
2 eieren
70 gram zachte boter
250 ml lauwwarme volle melk
10 gram droge gist
1 eetlepel zout
3 eetlepels vruchtensuiker*
2 eetlepels zuurdesem (optioneel)

Vulling:
400 gram gewelde rozijnen
2 geschilde en fijngehakte goudreinetten

Meng alle ingrediënten met de mixer en roer daarna de vulling met een spatel door het deeg. Laat dit alles circa 1,5 uur rijzen op een plekje bij de kachel of in een voorverwarmde oven op ongeveer 25C. 

Frituren doe je in zonnebloemolie op 180C. Keer de oliebollen halverwege om. 

* Rasp van een biologische citroen en sinaasappel de schil zonder het wit (want dat is bitter). Meng in een leeg jampotje de suiker en het rasp. Een paar dagen wachten en je hebt een heerlijke natuurlijke smaakstof. Bewaren in de koelkast.

Lekker met Prosa, een biodynamische mousserende wijn van het bedrijf Meinklang uit Oostenrijk. 

Elegante biodynamische wijn gemaakt van Pinot Noir afkomstig uit de wijngaarden aan de oostelijke kant van de Neusiedlersee. Rijke wijn met veel fruit, zeer zachte zuren en een verfrissende bubbel.

Gerund door de Werner Michlits, de Meinklang wijngaarden zijn te vinden aan de oostelijke kant van de Neusiedlersee in het oosten van Oostenrijk dicht bij de Hongaarse grens. Lange zomerdagen zorgen voor de beste fysiologische rijpheid, terwijl koele avonden de druiven 'rust' de tijd geven. Wijngaarden die dicht geplant staan rondom de meren hebben een hoge luchtvochtigheid in combinatie met warme lucht, de ideale omstandigheden voor Oostenrijk.

Bestel hier de wijn.

 

© 2016 - 2019 Biodynamische wijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.