Navigatie

Oosterse voorjaarscrêpe met vegetarisch spek en een biodynamische wijn.

Het voorjaar is op komst en dus is het tijd voor lekker vers eten met een bijpassende biodynamische wijn. Voor dit gerecht maken we heel eenvoudig eierpannenkoekjes. Het beslag is net iets anders omdat er bij een normaal pannenkoekenbeslag met deze hoeveelheid bloem, meestal maar 1 ei wordt toegevoegd. De pannenkoekjes zijn supersnel te bakken, goed vouwbaar en heel geschikt voor hartige gerechten. 

Ingrediënten:
Voor de pannenkoek:
200 gram tarwebloem
Melk
3 eieren
Zout

Vulling:
1 ui
2 tenen knoflook fijngehakt
1 stuk verse gember, fijngehakt
1 bakje vegetarisch spek van Vivera of Vegetarische slager 
1 bakje oesterzwammen of andere paddenstoelen
1 preitje
1 bosuitje
Eventueel 1 paprika
1 rode peper
Sojasaus
Zout en peper

Schep de bloem in een grote mengkom. Maak in het midden een kuil en schenk hier een gedeelte van de melk in. Met de garde roer je van binnen naar buiten tot er een glad deeg ontstaat. Voeg telkens wat meer melk toe net zolang tot het beslag de dikte heeft van ongeslagen room. Tenslotte worden de eieren en voldoende zout toegevoegd. Bak van het beslag een stapeltje dunne pannenkoeken.

Gaar ondertussen de ui en de knoflook in olie. Bak in een aparte pan het vegetarische spek en voeg dit toe aan de ui en knoflook. Sauteer dit alles op een hoog vuur met de gember, prei, de bosui en de paprika. Schenk er wat sojasaus door en breng op smaak met zout en peper. De rode peper snij je in dunne ringen en voeg je rauw of gebakken toe aan het mengsel.

Leg een pannenkoek op een bord, schep hierop wat van de vulling en rol de pannenkoek op. Serveer de oosterse pannenkoek warm met een heerlijke pinot gris van Mittnacht et Frères uit de Elzas.

Een werkelijk fantastische biodynamische pinot gris! Een topwijn voor een prachtige prijs. In de geur uitzonderlijk mooie aroma’s van peer, perzik, mineraliteit en kruidigheid uit de wijngaard en een lichte honingtoon. De afdronk van rijp fruit is lang en complex. Strak droge wijn maar toch met een natuurlijke zoetheid en uitstekend in balans. 100% pinot gris druif in je glas! 
Zeer goed te combineren bij vegetarische gerechten zoals curries, groenteterrines en quiches. Gerechten met komkommer, sushi, vis in saus, vleesterrines, wit en geroosterd vlees, kaas en kruidige cajun gerechten. Kortom een zeer breed inzetbaar wijn bij verschillende gerechten. Echt een wijn om mee te experimenteren met wijn-spijs combinaties.
Het aandachtige werk in de wijngaard en in de kelder, de 25 jaar oude wijnstokken en een bodem van mergel en kalk resulteren uiteindelijk in een fabuleuze wijn.

Het domaine Mittnacht is gevestigd in het plaatsje Hunawihr onder de rook van Ribeauvillé. De jonge en dynamische neven Christophe en Marc Mittnacht staan in voor de voortreffelijke kwaliteiten van hun wijnen. Een deel van hun wijngaarden vallen onder de Cru's en Grand Cru's zoals Muehlforst, Rosacker en Osterberg.

Klik op de foto om de wijn te bestellen.

 

 

 

 

© 2016 - 2019 Biodynamische wijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.