Navigatie

Pizza di papa

Zelf een pizza bakken kan heel leuk en lekker zijn! Vooral als je een houtgestookte oven in de tuin hebt staan. Hierin bak je binnen ongeveer één minuut een pizza. Met een resultaat zoals je dat in een gewone oven nooit kan bereiken. 
Wie helaas niet over zo'n houtoven beschikt kan in de keuken ook een heerlijke pizza bakken. Je moet alleen niet vijf minuten van tevoren beginnen... 
Het onderstaande recept lijkt een hele klus maar dat valt reuze mee. De bodem is enorm krokant en smaakvol. In combinatie met onze heerlijke Zuid-Italiaanse Primitivo wordt het genieten!

Wil je op zaterdag pizza eten dan maak je op woensdag alvast een deegstarter. Deze starter laat je minimaal 36 uur rusten in de koelkast.

Stap 1.
500 gram bloem meng je met ongeveer 100 ml water en 3 gram gist.  Dit alles flink kneden in de keukenmachine. In een kom afdekken onder plastic folie en de koelkast.

Stap 2. 
10 ml olie en circa 8 gram zout en ongeveer 100 gram water toevoegen aan het deeg uit de koelkast. Dit alles goed laten kneden tot al het vocht is opgenomen. Het deeg wederom 24 tot 36 uur in de koelkast plaatsen.

Stap 3. 
Voor de bereiding van de pizza wordt nu het deeg uit de koelkast gehaald en laat je het drie uur op kamertemperatuur rijzen. Van dit deeg maak je de bodem op een met bloem bestoven keukenblad. Is het deeg nog te nat voeg dan bloem toe.  Verdeel het deeg in vier porties en probeer eens de techniek van het opbollen toe te passen. Op internet zijn veel demonstraties te vinden.

Rol het deeg nu goed uit maar laat aan de zijkanten een klein opstaand randje over.  

Beleg het deeg met een lepel tomatensaus, mozarella en eventueel goudse kaas. Afbakken op de plaat in de oven op de hoogste temperatuur. De saus maak je door een blikje tomatenblokjes met Italiaanse kruiden, zout en peper te pureren of gebruik kant en klare passata met kruiden. 

Besprenkel de pizza na het bakken met een goede olijfolie.

Ingrediënten
Pizzabodem:
Stap 1.
500 gram bloem
250 ml water
3 gram gist

Stap 2.
10 ml olijfolie
8 gram zout
ca. 100 ml water

Beleg:
Blikje tomatenblokjes
Italiaanse kruiden
Zout, peper
Mozarella
Overig beleg

 

 

 

 

Drink bij dit gerecht Ruminat Primitivo Lunaria uit de Abruzzen. zuivere Primitivo met veel fruit en zachte bitters, zuren en tannines. Mooie tonen van rijp rood fruit. Rijke, krachtige wijn met veel rijp zwart fruit in geur en smaak, naast het zwarte fruit (bessen/kersen) ook een fijne kruidenhint.  Zwoele smaak met een fraai zacht zuurtje naast het rijke fruit. Een heerlijke wijn om te serveren bij een Italiaans (pasta) gerecht. Ook gerechten met kaas of zwaardere smaken zoals een pastasalade met veel knoflook kan deze wijn aan. Daarnaast past de wijn ook prima bij een barbecue of tijdens een feest. Heerlijk biodynamisch! Bestel hier de wijn...

© 2016 - 2019 Biodynamische wijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.