Artikel 30 van 38

Beaujolais Blanc Chateau de Lavernette. Biodynamische wijn.

€ 19,45 (inclusief btw)

Fantastische witte biodynamische wijn uit de Beaujolais. Strakdroog, fruitig met een klassieke ondertoon van een traditioneel gemaakte wijn. Geurend naar rozen. Zeer zuiver en mooi in balans en verfrissend. Een volle kwaliteitswijn welke goed past bij visgerechten, oesters, coquille Saint-Jacques, risotto, kreeft, roquefort, geitenkaas, een griekse salade of andere groentegerechten. Maar ook bij kip of varkensvleesgerechten, eventueel met een roomsaus.

De familie Boissieu is sinds 2005 bio-dynamisch gaan werken en vanaf 2007 DEMETER biodynamisch gecertificeerd.
In het zuiden van Bourgogne op de grens van Mâconnais en Beaujolais, liggen de pittoreske dorpen Chaintré, Chânes & Leynes. Château de Lavernette maakt Pouilly-Fuissé and Beaujolais.


Antoine en Yvonne de Boissieu, 11e generatie, wisten de depressie en verwoesting van de regio te overleven na de twee wereldoorlogen. De druiven die werden geoogst van het landgoed gingen naar de lokale coöperatie in Chaintré. Antoine bewerkte de wijngaarden traditioneel met een paard en ploeg.
Anke en Bertrand de Boissieu, 12e generatie, besloten in 1988 de wijnbouwtraditie in Lavernette nieuw leven in te blazen. Er werd veel werk verzet om onafhankelijk te worden en het domein opnieuw te vestigen in Château de Lavernette. Ze hebben de afgelopen twee decennia samengewerkt om fantastische wijnen te maken. Anke is een geweldige gastvrouw voor de internationale gemeenschap omdat ze vier talen spreekt: Frans, Nederlands, Duits en Engels.
De Franse Berkshire-verbinding. Kerrie en Xavier de Boissieu, 13e generatie, waren onlangs getrouwd. Samen, met Anke en Bertrand, werken ze om de familietraditie voort te zetten om goede druiven te laten groeien en geweldige wijn te maken. Xavier heeft bij verschillende wijnhuizen gewerkt om ervaring en een nieuw perspectief op te doen, de meest opvallende in Frankrijk is Jaboulet in Hermitage. Hij heeft ook gewerkt in Martinborough, Nieuw-Zeeland bij Margrain Vineyards en in de Carneros-regio in Californië, waar het stel ontmoette. Zijn huidige project is om meer te leren over biologisch-dynamische landbouwpraktijken en deze toe te passen op de wijngaarden van het landgoed.
Kerrie werd geboren en opgegroeid in de Berkshires in Lenox. Haar familie heeft gereisd van de bergen van Libanon naar de bergen van Cuba naar de glooiende heuvels van de Berkshires en nu heeft ze zich gevestigd in de glooiende heuvels van Haut-Beaujolais.
Er zijn 10 verschillende wijnen van Château de Lavernette: Crémant de Bourgogne en Granit (2 mousserende wijnen gemaakt in de méthode traditionnelle), 3 verschillende stijlen van Pouilly-Fuissé, Beaujolais Blanc, Beaujolais-Villages Rosé en 3 verschillende stijlen van Beaujolais-Villages.

Chateau de Lavernette
Beaujolais - Frankrijk
75 cl.
Biodynamischewijn.nl

 

 

© 2016 - 2024 Biodynamische wijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.