Artikel 29 van 38

Mittnacht Pinot Gris Les Petits, Elzas. Biodynamische wijn.

€ 19,00 (inclusief btw)

Een werkelijk fantastische pinot gris! Een topwijn voor een prachtige prijs. In de geur uitzonderlijk mooie aroma’s  van peer, perzik, mineraliteit en kruidigheid uit de wijngaard en een lichte honingtoon. De afdronk van rijp fruit is lang en complex. Strak droge wijn maar toch met een natuurlijke zoetheid en uitstekend in balans. 100% pinot gris druif in je glas!Mineraliteit

Uitzonderlijk goed te combineren bij vegetarische gerechten zoals curries, groenteterrines en quiches. Gerechten met komkommer, sushi, vis in saus, vleesterrines,wit en geroosterd vlees, kaas en kruidige cajun gerechten. Kortom een zeer breed inzetbar wijn bij verschillende gerechten. Echt een wijn om mee te experimenteren met wijn-spijs combinaties.

Het aandachtige werk in de wijngaard en in de kelder, de 25 jaar oude wijnstokken en een bodem van mergel en kalk resulteren uiteindelijk in een fabuleuze wijn.

Persing van hele druiven, 6 maanden opvoeding ‘sur lie’ in foudres (grote vaten).

Bewaarpotentieel:  3 jaar

Informatie over de wijnboer:

Het domaine Mittnacht is gevestigd in het plaatsje Hunawihr onder de rook van Ribeauvillé. De jonge en dynamische neven Christophe en Marc Mittnacht staan in voor de voortreffelijke kwaliteiten van hun wijnen. Een deel van hun wijngaarden vallen onder de Cru's en Grand Cru's zoals Muehlforst, Rosacker en Osterberg.

Over het omschakelen naar de biologische wijnbouw verhaalt Christoph Mittnacht als volgt: De diversiteit van de verschillende percelen van ons domein, de klimatologische en geologische omstandigheden en vooral onze behoefte om ons vak beter uit te oefenen, zijn de criteria die ons bewogen hebben om, in 1999, over te gaan tot de biologische, door Ecovert gecertificeerde, wijnbouw.
Met volle overgave zijn wij begonnen om de onkruidverdelgers, kunstmest en chemische insecticiden te laten voor wat ze zijn. We hebben het gras tussen de druivenstokken laten groeien. We bemesten met eigen compost en maken gebruik van diverse natuurlijke middelen om een zuiver product aan onze klanten te bieden. We geven de wijngaard kracht om zich op een natuurlijk wijze te verdedigen tegen ziektes en de karakteristieken van de bodem behouden.
De druivenstok is, zoals alle planten, afhankelijk van het milieu: de grond, maar ook de lucht, de zon etc. De ritmes van zon en maan geven, afhankelijk van de dagen van het jaar, impulsen aan de wortels, bloemen en druiven. Uiteindelijk wordt hierdoor ook het werk in de wijngaard bepaald. Gebaseerd op observatie en experimenten kent de biodynamische arbeid twee kanten, n.l. 1: het werk gebaseerd op bodem en wortels van de druivenstokken en 2: het werk gericht op de groei en rijping van de druiven.

Heerlijk met een oosterse voorjaarspannekoek. Klik op de foto voor het recept.

 

© 2016 - 2024 Biodynamische wijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.