Ontdek de Primitivo-druif

In de heuvels van Zuid-Italië groeit vaak de Primitivo-wijnstok.  Deze regionale druif staat bekend om haar diepe kleur, volle smaak en heerlijke aroma's. Laten we eens kijken naar de wereld van Primitivo-wijn, met speciale aandacht voor de opmerkelijke Ruminat Primitivo van Lunaria.


Een verhaal van passie en toewijding

Lunaria, een toegewijd voorstander van biodynamische wijnbouw en onderdeel van Cantina Orsogna, is meer dan alleen een wijnhuis. Sinds 2005 richten ze zich op biodynamische landbouw, geleid door de principes van Demeter-certificering. Gelegen in Orsogna en omgeving, vlakbij de kalme wateren van de Adriatische Zee, hebben hun wijngaarden een idyllische setting.

Bij Lunaria draait alles om het vinden van balans tussen traditie en innovatie. Ze behouden oude landbouwpraktijken, maar omarmen ook moderne technologieën zoals geavanceerde weerstations om de kwaliteit van hun wijnen te waarborgen.

Het gaat de familie niet alleen om het wijnmaken,  maar ook om het koesteren van een diepe band met de natuur en de gemeenschap. Een voorbeeld hiervan is de handmatige toevoeging van een oranje draad rond de kurken van elke fles, een eerbetoon aan de tradities van het verleden.

De wijnen van Lunaria zijn meer dan drankjes; ze zijn een ode aan de natuurlijke rijkdom van de Abruzzen. Met elke slok proef je de puurheid en vitaliteit van het terroir, met levendige aroma's en zijdezachte smaken.


Een toast op duurzaamheid

Door te kiezen voor biodynamische wijnen ondersteunen we duurzame landbouwpraktijken en een gemeenschap die zich inzet voor het behoud van natuurlijke hulpbronnen. Laten we samen proosten op een toekomst waarin we genieten van heerlijke wijnen, in harmonie met de natuur en elkaar. Santé! Bestel deze biodynamische wijn nu bij biodynamischewijn.nl voor een eerlijke prijs.

 

 

© 2016 - 2024 Biodynamische wijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.