Geen Twijfel over Zweigelt
 

In de glooiende heuvels van Oostenrijk gedijt een druivensoort die de harten van wijnliefhebbers over de hele wereld heeft veroverd - Zweigelt. Deze robuuste rode druif heeft diepe wortels in de Oostenrijkse wijncultuur en biedt een boeiende kijk op de rijke wijnhistorie van het land. 
De Zweigelt-druif, vernoemd naar Dr. Fritz Zweigelt, een Oostenrijkse wetenschapper die het ras in de vroege 20e eeuw ontwikkelde, is het product van zorgvuldig kruisen en selecteren van verschillende druivensoorten. Dr. Zweigelt had een visie om een nieuwe variëteit te creëren die de unieke eigenschappen van zowel de St. Laurent als de Blaufränkisch druiven combineerde. Met geduld en toewijding slaagde hij erin een druif te produceren die bestand was tegen het klimaat van Oostenrijk en tegelijkertijd een uitstekende smaak en structuur bood.

Deze druivensoort, die voor het eerst werd geïntroduceerd in de jaren 1920, heeft gestaag aan populariteit gewonnen in Oostenrijk en daarbuiten. Tegenwoordig wordt Zweigelt beschouwd als een van de belangrijkste rode druivenrassen van Oostenrijk, en het wordt met name geteeld in de regio's Niederösterreich en Burgenland.

Wat Zweigelt zo aantrekkelijk maakt voor wijnmakers is zijn veelzijdigheid. Het produceert wijnen die variëren van licht en fruitig tot vol en krachtig, afhankelijk van factoren zoals bodem, klimaat en vinificatiemethoden. Deze flexibiliteit stelt wijnmakers in staat om een breed scala aan stijlen te creëren die tegemoet komen aan de diverse smaakvoorkeuren van consumenten.

Een ander kenmerk van Zweigelt is zijn levendige kleur en aroma's. De wijnen die van Zweigelt worden gemaakt, hebben vaak een dieprode kleur en bieden een boeket van rood fruit, zoals kersen, bessen en pruimen, met subtiele kruidige tonen. Deze expressieve aroma's maken Zweigelt-wijnen aantrekkelijk voor zowel beginnende als ervaren wijnliefhebbers.

Bovendien staat Zweigelt bekend om zijn toegankelijkheid en betaalbaarheid. In vergelijking met sommige andere rode druivensoorten biedt Zweigelt uitstekende waarde voor zijn prijs, waardoor het een populaire keuze is voor dagelijkse consumptie en informele bijeenkomsten. Maar ook in de gastronomie wordt Zweigelt veelvuldig geschonken.

Hoewel Zweigelt zijn wortels heeft in Oostenrijk, heeft het ook internationale erkenning gekregen. Wijnmakers over de hele wereld hebben geëxperimenteerd met het verbouwen van Zweigelt-druiven en hebben hun eigen interpretaties van deze veelzijdige variëteit geproduceerd. Dit heeft bijgedragen aan de wereldwijde verspreiding van Zweigelt en heeft de reputatie van Oostenrijk als vooraanstaande wijnproducent versterkt.

Kortom, de Zweigelt-druif belichaamt de rijke traditie en innovatie van de Oostenrijkse wijnindustrie. Met zijn rijke geschiedenis, veelzijdige karakter en toegankelijke aard heeft Zweigelt zijn plaats verdiend als een van 's werelds meest geliefde rode druivenrassen. Of het nu genoten wordt tijdens een informeel diner thuis of wordt geserveerd in een chique restaurant, Zweigelt blijft mensen over de hele wereld betoveren met zijn unieke charme en uitstekende kwaliteit.

Zweigelt van Geyerhof is vanaf nu te koop bij www.biodynamischewijn.nl

Geyerhof ligt in Kremstal. Het aan de zuidzijde, onder het beroemde klooster Göttweig. Ilse Maier verbouwt hier druiven op 15 hectare wijngaarden met verschillende grootste deel van Kremstal ligt aan de noordzijde van de Donau, rond de stad Krems, maar Geyerhof ligt soorten ondergrond zoals löss, zand en grind. De wijngaarden profiteren van hun optimale ligging en de nabijheid van de rivier de Donau. De opvallende temperatuurverschillen tussen dag en nacht versterken de complexiteit van deze wijnen van topkwaliteit. Uiteraard maakt ze fraaie Grüner Veltliner, maar ook een vriendelijke Zweigelt en Riesling met een ongekend bewaarpotentieel (Goldberg). Wijnen met een zeer sappige stijl, met voldoende frisheid en volledig biodynamisch geproduceerd.

 

© 2016 - 2024 Biodynamische wijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.