ProWein: Een wijnbeurs vol ontdekkingen

Vorige week hebben we ProWein in Düsseldorf bezocht. De grootste en meest indrukwekkende wijnbeurs ter wereld met meer dan 5700 standhouders. Het evenement trok duizenden bezoekers en besloeg enorme hallen, gevuld met stands van wijnproducenten, distributeurs en leveranciers. Het was een uitgestrekte en levendige omgeving waar professionals zich konden laten onderdompelen in alles wat met wijn te maken heeft.

Als deelnemers aan ProWein hadden we een duidelijk doel voor ogen: informatie verzamelen, contacten leggen en vooral veel, heel veel wijnen proeven. En we werden niet teleurgesteld. De beurs bood een schat aan mogelijkheden om nieuwe wijnen te ontdekken en te leren over verschillende wijnstijlen en -regio's. Een wensenlijstje voor de te bezoeken stands leg je voor jezelf voorafgaand aan je bezoek vast. En dat moet ook wel anders verdwaal je tussen de hoeveelheid aanbieders van de 40.000 wijnen die er te proeven zijn.

Een van de belangrijkste voordelen van het bezoeken van ProWein was de kans om in contact te komen met onze leveranciers en wijnboeren.

Naast het ontdekken van biologische en biodynamische wijnen bood ProWein ook educatieve seminars, proeverijen en netwerkmogelijkheden. 

Soms reageren klanten en kennissen wel eens jaloers op zo’n uitstapje voor je werk. En dat begrijp ik. Je voelt je inderdaad wel een Dionysos op de plek waar alle wijnliefhebbers samenkomen. We kijken dan ook weer uit naar de volgende editie van ProWein om voor jou de mooiste wijnen te vinden. Al met al was ProWein een onvergetelijke ervaring.

 

© 2016 - 2024 Biodynamische wijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.