Er is binnen de wetenschap geen bewijs dat biodynamische wijn per definitie lekkerder is dan "normale" wijn. Wel zou het volgens wetenschappers mogelijk zijn dat sommige mensen de voorkeur geven aan biodynamische wijn vanwege de manier waarop het wordt geproduceerd, maar dit is dan ook een kwestie van persoonlijke smaak.
Biodynamische wijnbouw is een benadering van wijnbouw die is gebaseerd op de filosofie van Rudolf Steiner. Het is gericht op het creëren van een holistisch ecosysteem waarin alle elementen van de wijnstokken en de grond waarin ze groeien met elkaar verbonden zijn. Biodynamische wijnbouw omvat ook het gebruik van verschillende methoden om de kwaliteit van de bodem en de algehele gezondheid van de wijngaard te verbeteren.
Het is daarom ook mogelijk dat deze aanpak van wijnbouw kan resulteren in wijnen met unieke smaken en aroma's. Veel van onze klanten en ook tijdens de proeverijen beweren veel deelnemers dat biodynamische wijn beter smaakt dan "normale" wijn, omdat dit nou eenmaal zo is… Maar vanuit de wetenschap is er geen bewijs om deze claims te ondersteunen.
Bovendien kan de kwaliteit van de wijn afhangen van vele factoren, zoals de gebruikte druivensoort, de bodemkwaliteit, de klimatologische omstandigheden en de wijnmakerijtechnieken. Dus terwijl biodynamische wijnbouw een rol kan spelen in de productie van hoogwaardige wijnen, is het niet automatisch zo dat alle biodynamische wijnen lekkerder zijn dan "normale" wijnen. Niet iedere biologische of biodynamische wijn is per definitie lekkerder. We selecteren voor jou de allerlekkerste