Goed voor mens en milieu

In het wetenschappelijke tijdschrift JAMA Internal Medicine werden op 15 oktober 2018 de resultaten gepubliceerd van een vijf jaar durend onderzoek onder bijna 70.000 mensen in Frankrijk. Er werd geconcludeerd dat biologisch eten de kans op kanker met mogelijk 25% vermindert omdat hierin minder pesticiden zitten dan bij niet-biologische voeding. 
Het Franse onderzoek is realistisch maar tegelijkertijd ook omstreden. Enerzijds toont het aan dat biologisch eten daadwerkelijk de kans op kanker doet verminderen. Maar zo zeggen andere wetenschappers van de Harvard School of Public, ook het eten van minder toegevoegde suikers, meer groente en fruit, weinig worst en rood vlees kan de kans op kanker verminderen. Ten tweede vonden de laatst genoemde wetenschappers de meting niet representatief genoeg vanwege de beperkte duur en de leeftijd van de ondervraagde personen van het onderzoek.
Desalniettemin kan het Franse onderzoek aansluiting vinden bij het Brits ‘Million Women Study’ onderzoek. In 2014 werd daarin aangetoond dat er 21% minder non-hodgkinlymfoom kanker werd gevonden onder biologische eters. 

Een geruststellende gedachte voor mensen die biologisch eten en drinken. De hogere prijs van biologische eten lijkt zich uit te betalen!

De vraag is of je nu alleen biologisch voedingsmiddelen tot je wilt nemen omdat het de kans op kanker vermindert.
Bij activiteiten met ons bedrijf Wijn&Filosofie en ook bij onze online-verkoop via biodynamischewijn.nl bieden we alleen biodynamische wijnen aan. Dit doen we natuurlijk omdat de productie van biodynamische wijn beter is voor mens en milieu. Zo wordt er in de wijngaard in plaats van pesticiden gebruik gemaakt van natuurlijke preparaten. Op basis van dierlijke en plantenextracten worden de bodem en gewassen ondersteund. 

We kiezen echter vooral voor biodynamische wijn omdat ze enorm krachtig van smaak zijn. In de meeste gevallen bezitten ze een grote verfijndheid, schoonheid en delicaatheid. De geur en smaak kan daarom juist bij deze wijnen een emotionele betekenis krijgen of emotie oproepen, om daarmee een klein of groot verhaal in een perspectief te plaatsen. Wijn wordt daarmee een voertuig van reflectie. Met behulp van het proeven van wijn wil Wijn&Filosofie je dichter bij jezelf brengen en het verhaal van een ander in de juiste context plaatsen. 

Nodig ons een uit voor een kop koffie! Graag leggen we onze werkwijze aan je uit. Gezond verstand en smaakbeleving!

 

© 2016 - 2024 Biodynamische wijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.