Artikel 9 van 19

Champagne L'Ame de la Terre Extra Brut Francoise Bedel & Fils. Biodynamische wijn.

€ 83,95 (inclusief btw)

Een champagne van zeer hoge kwaliteit. En dan hebben we het over de categorie met de allerbesten! Neem echt de tijd voor deze wijn. De eerste keer dat wij de 'Comme Autrefois' dronken kreeg ik kippenvel op mijn armen, zó raakte deze wijn mij. Wat een bijzondere beleving dat een glas wijn dit teweeg kon brengen. Een wijn met een enorme diepgang in de smaakbeleving.
Voordat champagne gebotteld wordt is het een stille wijn zonder mousse. De wijn in deze flessen is een samenstelling uit diverse fusten van de allerhoogste kwaliteit. Pas daarna gaat men over op de daadwerkelijke gisting op fles.

In de Champagne zijn steeds meer kleine wijnproducenten actief in het zelf maken en bottelen van champagne. Een goede ontwikkeling die de diversiteit van de streek ten goede komt. Vrouwelijke wijnproducenten zoals Françoise Bedel zijn echter nog vrij zeldzaam.

De wijngaarden beslaan een oppervlakte van meer dan 8 ha in het gebied Crouttes-sur-Marne in het dal van de Marne. De wijnstokken zijn tussen de 20 en 30 jaar oud. De bodem bestaat uit klei en kalk.

In de kelder: Vinificatie vindt plaats in roestvrij stalen vaten en op eikenhout.

(70% pinot meunier, 30% chardonnay)

Biodynamischewijn.nl

© 2016 - 2024 Biodynamische wijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.