Artikel 1 van 44

Italië. Biodynamische wijn.

Italië is een van de oudste wijnlanden. Het is afwisselend met Frankrijk 's werelds grootste wijnexporteur. Bij de Italiaanse wijnbouw wordt veel gebruik gemaakt van inheemse druivensoorten. En dat vinden we bij biodynamische wijn erg prettig, eigenheid en karakter waarderen we zeer. 
De vele microklimaten maken Italië tot een bijzonder wijnland met uitstekende, gevarieerde wijnen.

Lange tijd heeft Italië veel wijnen van lagere kwaliteit geproduceerd. Die beginnen echter in de minderheid te raken en de kwaliteit in voornamelijk het middensegment is enorm verbeterd. Boeren die besloten hebben om af te stappen van de productie van bulkwijnen en zelfs nog verder durven gaan door biodynamisch te gaan werken en het roer radicaal om gooien. Geografisch gezien heeft Italië alles in huis om goede wijnen te maken. Hellingen, zonneschijn, een gematigd klimaat, essentiële zaken voor de wijnbouw, bezit Italië meer dan enig ander land in Europa. Vrijwel overal is een ideale combinatie van hoogte, geografische breedte en ligging op de zon te vinden. En niet te vergeten de grondsoorten die uitstekend geschikt zijn voor het produceren van biodynamische wijn!

© 2016 - 2024 Biodynamische wijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.