Vorige Artikel 12 van 46 Volgende

Frankrijk. Biodynamische wijn.

Frankrijk wordt wel het moederland van de wijn genoemd. Het is altijd een toonaangevend wijnbouwland geweest. Bijna een vijfde van alle wijn te wereld komt dan ook uit Frankrijk.
In Nederland is het marktaandeel van Franse wijn de laaste decennia sterk teruggelopen. En dat is niet alleen in Nederland zo. Frankrijk heeft lang gedacht dat het onaantastbaar was, maar de positie van Frankrijk staat mondiaal onder druk. Gelukkig zijn er steeds meer wijnboeren die het tij willen keren en weer terug willen naar het oorspronkelijke productieproces met waardering voor de natuur en de consument. Ondanks dat procentueel het aantal biodynamische wijnboeren in Frankrijk miniem is te noemen, werken zij er met hard en ziel aan om de consument weer in vervoering te laten raken van eerlijke wijnen.

Frankrijk is een land met verschillende klimaatzones. In iedere regio wordt van oorsprong dan ook een ander type wijn geproduceerd. Bij biodynamische wijn bieden we de heerlijkste en krachtige wijnen uit verschillende Franse wijngebieden.

© 2016 - 2022 Biodynamische wijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.