Burgenlandrot. Meinklang Oostenrijk. Biodynamische wijn
Heerlijke toegankelijk en stevige Oostenrijker. Fris fruitig, kruidig verkwikkend met een veelzijdige rijkdom.
De drie gebruikte druivenrassen geven elk hun visitekaartje in deze wijn. Zweigelt zorgt voor de fruitige elegantie, Blaufränkisch zorgt voor een verkwikkende kruidigheid en de charmante St-Laurent zorgt voor de extra charmes aan rijkdom en zachte tannines.
Het wijnbedrijf Meinklang ligt in het nationale park aan de oostelijke kant van het meer van Neusiedl in Burgenland - een UNESCO World Cultural Heritage regios aan de poorten van de Hongaarse laagvlakten. De enorme rietoevers van het nationaal park lijken zich prima te mengen in de oneindige vlaktes van de poesta en de wijngaarden. Tal van groene planten staan tussen de wijngaarden: klaver, wikke en wilde grassen bieden alle een omgeving voor nuttige insecten en organismen. Biodynamische wijnbouw vormt de verbinding tussen hemel en aarde; het ondersteunt de onderlinge relatie van de kosmische en aardse krachten. Werken volgens de Rudolph Steiner ritmes van de sterren en het gebruik van biodynamische preparaten optimaliseert de stofwisseling van de wijnstokken. Kruiden en mineralen worden gebruikt voor biologisch-dynamische preparaten.
Kleur | Rood |
Type | Stil |
Land | Oostenrijk |
Streek | Burgenland |
Afsluiting | Schroefdop |
Smaaktype | Verfijnd |
Inhoud | 0.75 |
Serveertemperatuur | 8 tot 10 graden |
Assemblage | Zweigelt Blaufränkisch St-Laurent |
Alcohol percentage | 12.5 |