Maury Domaine Jorel, Pyrénées Orientales, Frankrijk. Biodynamische wijn.
Een prima alternatief voor port, maar dan met een veel lager alcoholpercentage. Een versterkte biodynamische wijn maar dan zeer traditioneel gemaakt. Erg Lekker bij: zoete gerechten, maar ook bij gerechten zoals eend met sinaasappelsaus, wild met pruimensaus, sterke kazen, chocoladedesserts en taarten van rood fruit. In Zuid-Frankrijk is het zeer gebruikelijk om een dergelijke wijn als aperitief te drinken.
Zeer uitgebalanceerd en minder zoet dan andere ‘dessert wijnen’ 70 gram restsuiker/liter). Wijn afkomstig van 80 jaar oude wijnstokken. Zeer lage opbrengst per hectare (10 hl/ha). Late oogst in oktober.
Serveer de wijn op ca. 15C in plaats van uit koelkast.
Kenmerkend voor productie: Twee maanden lange inweking op de schil. Toevoeging van zeer lage hoeveelheid alcohol (5% ipv 10%). Eén jaar lang lagering op eiken vaten. Zeer lage toevoeging hoeveel sulfiet (50 mg/l ipv tot 400 mg/l). Ongefilterd van het vat in de fles gebotteld.
Producent: Maury Domaine Jorel
Streek/ Land: Frankrijk, Maury , Pyrénées Orientales
Druivensoort: Grenache Noir
Keurmerk : Organic agriculture (Biodynamisch)
biodynamischewijn.nl