Garnatxa Blanca Loxarel, Penedès. Biodynamische wijn.
Een wijn met in de mond veel concentratie en een aangename romigheid. Uitgesproken geurend naar vanille, wit fruit en specerijen. Heerlijk bij gevogelte, een frisse salade met geitenkaas, gegrilde scampi's of gebakken vis.
Gemaakt van 100% Garnaxta Blanco vergist op barriques. Na de gisting wordt de wijn nog 3 maanden gerijpt op vat, bij botteling wordt gebruik gemaakt van slechts een minimale dosis sulfiet.
Overige informatie:
Loxarel werkt sinds 2002 volledig biologisch, ze werken met zo min mogelijk interventie en met zo weinig mogelijk toevoegingen (soms geen). Ook roepen ze de ouderwetse manier van wijnmaken weer nieuw leven in door bijvoorbeeld veel te werken met natuurlijke vergisting en amforas.
Kleur | Wit |
Land | Spanje |
Inhoud | 0.75 |
Alcohol percentage | 12.5 |
Oogstjaar | 2016 |
Afsluiting | Kurk |
Streek | Catalonië |
Appellatie | DO Penedès |
Druivenras | Garnaxta Blanco |
Type | Stil |
Smaaktype | Verfijnd |
Serveertemperatuur | 8 tot 10 graden |
Biodynamischewijn.nl