Vorige Artikel 41 van 46 Volgende

Pinot Noir Humo Blanco Araucano, Central Valley, Chili. Biodynamische wijn.

€ 14,00 € 12,95 (inclusief btw)

Krachtige, sappige Pinot Noir met rijpe aroma's. Geurend naar neus rood en zwart fruit, met peper en een beetje vanille. In de mond een zwoele aanzet, zachte zuren en rijpe aroma's in de afdronk.

Een Chileense wijn met een Franse slag: niet te zwaar alcoholisch en lekker fris, met heerlijk fruit en zeer druifzuiver. Heerlijk bij gerechten van de grill of uit de oven. Zoals gevogelte of een vegetarische paëlla.  Ook een verwarmende wijn bij het haardvuur of als licht gekoelde wijn te drinken op een terras.

Al vele jaren is Francois Lurton, telg uit een fameus wijngeslacht uit Bordeaux, actief als ‘flying winemaker’. In Chili maakt hij wijn van aangekochte en van eigen druiven van zijn Hacienda Araucano bij Lolol in de Colchagua Valley, zo’n 250 kilometer ten zuiden van Santiago. De wijngaarden staan sterk onder invloed van de Pacific, waardoor de regio koeler is dan gemiddeld en er in de herfst een prettige ochtendmist optreedt die vocht en frisheid verschaft. Tegen de middag steekt er ook een frisse wind op. Het grote verschil tussen dag- en nachttemperatuur maakt dat schimmels als meeldauw hier niet voorkomen. Irrigatie, voor zover nodig, gebeurt met smeltwater vanuit de Andes. Rijping van de wijnen vindt op Frans eiken plaats. De wijnen worden onder de naam Araucano uitgebracht, de naam van de oorspronkelijke inheemse indianenbevolking van het gebied. 

Francois Lurton heeft ervoor gekozen Hacienda Araucano op te zetten als biodynamisch wijnbedrijf. Alle Lolol wijngaarden (gelabeld als Humo Blanco) zijn inmiddels gecertificeerd, de rest van zijn wijnen zullen volgen en zijn dus in overgang naar biodynamisch. Voor de niet gecertificeerde wijnen geldt dat deze zowel tijdens het proces in de wijngaard als in de kelder op dezelfde manier behandeld worden als de gecertificeerde wijnen.

© 2016 - 2022 Biodynamische wijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.